Италианската застрахователна група Generali отчита 1.3% годишно нарастване на общите брутни записани

...
Италианската застрахователна група Generali отчита 1.3% годишно нарастване на общите брутни записани
Коментари Харесай

Generali отчита силен ръст на печалбата и потвърждава стабилната си капиталова позиция

Италианската застрахователна група Generali регистрира 1.3% годишно повишаване на общите брутни записани награди, които доближават 22.2 милиарда евро през първото тримесечие. Добрият действен резултат е подтикван от постоянния напредък на сегмента " Общото обезпечаване " (+10.1), споделят от компанията.

Нетните приходи в сегмент " Животозастраховане " са напълно фокусирани върху линиите " Злополука " и застраховките, свързани с капиталов фонд в сходство със тактиката на Групата. Нетните приходи в " Животозастраховане " са на ниво от -190 милиона евро, където негативният паричен поток при спестовните застраховки е обезщетен с позитивни чисти приходи при застраховките " Злополука " и тези с капиталов детайл. Tова е в сходство със тактиката на Групата за препозициониране на портфейла ѝ и отразява трендовете в бранша, следени в Италия и Франция.

Оперативната облага се усили до 1.82 милиарда евро (+22.1%), подтиквана главно от мощното показване на общото обезпечаване, само че и резултатите на бранш " Животозастраховане " също са постоянни. Оперативният резултат на Общо обезпечаване набъбна до 847 милиона евро (+74.6%). Комбинираният коефициент регистрира усъвършенстване до 90.7% (-5.6 пр.п.). Маржът по новия бизнес е отличен, на равнища от 5.72% (+0.32 пр.п.).

Оперативният резултат на сегмента " Управление на активи " беше 233 милиона евро (-10%) със доста усъвършенстване при Banca Generali. Този индикатор беше повлиян от солидните резултати за първото тримесечие на 2022 година

Силният растеж на облагата, регистриран през първото тримесечие, удостоверява, че сме в позиция да осъществим задачите на нашата тактика “Партньор за цялостен живот 24: Двигател на растежа ”. Представянето на сегмента на Общото обезпечаване отразява нашия фокус върху техническото съвършенство, до момента в който в Животозастраховането продължаваме да вършим промени в бизнес микса си, като се насочваме към по-печелившите ни линии, даже в изискванията на предизвикателна среда. Групата удостоверява извънредно стабилната си позиция при платежоспособността, дължаща се на органичното генериране на капитал ", разяснява основният финансов шеф на Група Generali Кристиано Бореан.

През това тримесечие за първи път компанията регистрира резултатите си съгласно новите счетоводни стандарти. " Това ни разрешава доста да подобрим видимостта и предвидимостта на източниците на облага, и обезпечава по-точно отразяване на цената на нашия бизнес в сегмента на Животозастраховането. Бих желал да благодаря на всички сътрудници в Групата, които способстваха за осъществяването на плана за МСФО 17 и 9 ", прибавя още Бореан.

Както беше оповестено през декември 2022 година, Групата вкара нова формулировка на индикатора " поправен чист резултат ", с цел да може той да отразява по-ефективно динамичностите на бизнеса. Тази смяна влезе дейно от първото тримесечие на 2023 година Нормализират се посочените детайли: волатилността от преоценката към пазара на активите по обективна стойност в облаги и загуби, свързани с немажоритарни участия в компании и дялове; използването на хиперинфлация според МСС29; амортизацията на нематериални активи, зараждащи при сливания и придобивания; облаги и загуби от покупки и продажби на бизнеси.

Коригираната чиста облага набъбна до 1.23 милиарда евро (+49.7%), отразявайки позитивния резултат от диверсифицирането на източниците на облага. Отражение оказаха също еднократната финансова облага от продажбата на план за недвижими парцели в Лондон (193 милиона евро без начислени данъци), а също и резултатът от обезценката на съветски активи с закрепен приход в размер на 96 милиона евро през първото тримесечие на 2022 година

Нетният резултат регистрира усъвършенстване до 1.2 милиона евро (481 милиона евро през първото тримесечие на 2022 г.)

Собственият капитал на акционерите се усили до 28 милиарда евро (+3.6% спрямо цялата 2022 г.) с помощта на чистия резултат за интервала.

Маржът на договорните услуги, който като индикатор съставлява балансово обвързване, въведено с МСФО 17, и което отразява разсрочените дисконтирани бъдещи облаги от бизнес интервенциите, възлиза на 32.1 милиарда евро (30.9 милиарда евро през 2022 г.).

Общо ръководените активи от Групата нарастват до 631.3 милиарда евро (+2.6% спрямо цялата 2022 г.). Те отразяват позитивния резултат на пазара във всички класове активи.

Групата удостоверява солидната си финансова позиция с Коефициент на кредитоспособност на ниво от 227% (221% за цялата 2022 г.). Увеличението с 6 пр.п. е резултат главно на нормализираното генериране на капитал и на позитивното влияние на пазарните отклонения (свързани със свиването на спредовете по държавните облигации, възобновяване на пазара на акции и понижената волатилност). Това компенсира с повече от половин % въздействието на провизиите за дивиденти за тримесечието и резултата от противоположното изкупуване на акции, обвързвано с дълготрайния проект за стимулиране на Групата.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР